Szent András Kastély

A Szent András kastély és park Tolna megye északkeleti sarkában helyezkedik el, csaknem az ország közepében. Bölcske-Szent András Pusztán található Budapesttől 50 percnyi távolságban délre, a Dunától 6 kilométerre.

A parkerdővel, két tóval és patakkal ,gyümölcsfákkal ,150 éves gingko biloba , platán és szilfákkal körül vett területen találjuk az országos műemlék védelem alatt álló kastélyt, és kápolnát, valamint az újonnan épített vendégházakat és a kastélyhoz tartozó pezsgő pincészetet.

A kastély és kápolna eredetileg a Nagy család által épített klasszicista stílusú kúria a 19 .században épült, de a terület már ie. 2500-ban lakott volt.

A kastély mögött 1, 6 hektár területen a régi angolparkból megmaradt parkerdő nyújt sétára, pihenésre, elmélyedésre alkalmas területet a közvetlenül mellette lévő két tóval együtt.

A 19. századi műemlék védelem alatt álló kastély felújításával és az új vendégházak megépítésével jött létre a feltöltődni, kikapcsolódni vágyók számára a Szent András kastély és birtok.

A kastély felújításával és a hozzá épített pincével jött létre a Toscan stílusú kényelmes és barátságos, családias villa, melyben a tulajdonos a műemléki és a mai modern építészeti, művészeti megoldásokat alkalmazta jó érzékkel. Az épület berendezése antik darabokból és hozzájuk válogatott, modern elemekből készült.
A falakon 20. századi és kortárs festők munkái.

A Szent András Fogadó mellett árnyas fák alatt fogyaszthatják el a vendégek a reggelijüket, vagy a délutáni frissítőt, miközben a tavat , patakot a kis híddal és az erdőt látják maguk előtt.
A tó fürdésre is alkalmas azok számára , akik a természetes vizeket szeretik.

A tó mellett kényelmes fotelek , kerti bútorok biztosítják a pihenni vágyók kényelmét.
A kert északi oldalán lévő tó mellett, karnyújtásnyira az erdőtől nyári főzésekre és étkezésekre alkalmas kerti kemencés sütési, főzési lehetőséget biztosítunk a gasztronómia iránt érdeklődők számára.

A kastély új pincében helyett kapott egy pezsgő manufaktúra is, Szentesi József, a borászok borásza szakmai vezetésével alakítjuk ki hamarosan a kastély pezsgőjét és nyújtunk a pezsgőivóknak finomságokat. Lehetőséget adunk arra is, hogy saját címkével és design-nal készítsék el pezsgőjüket az érdeklődők, akár saját kezűleg.

Az épületegyüttes nem csak pihenésre, hanem feltöltődésre is kiválóan alkalmas, saját és „hozott” programokkal, művészeti rendezvényekkel várjuk vendégeinket.

Borozó Családbarát szálláshely Eszpresszó vagy drinkbár Étterem Garázs Internet Konferencia technika Különleges természeti adottságok Különterem Nemdohányzó Vegetariánus

A Szent András kastély és park Tolna megye északkeleti sarkában helyezkedik el, csaknem az ország közepében. Bölcske-Szent András Pusztán található Budapesttől 50 percnyi távolságban délre...

Csomagajánlatok
Foglalás
Szent András Kastély (Kastélyszálloda)
H-7025 Bölcske Szent András puszta 10
+36 / 30 /936-3390
Letölthető katalógusok

  Kérjük, klikkeljen a képre, prospektusunk egy új ablakban fog megnyílni.