A kastélyszállodákról

Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is.

Kérdése van? Segítünk!
Hívjon minket, vagy üzenjen nekünk. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
+36/20/529-2496
info@kastelyszallodak.hu
Csomagajánlatok

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület

A Magyar Kastélyszállodák Egyesülete, bár 2007. december 12-én került bejegyzésre, tevékenysége már kilenc éves múltra tekint vissza. A bejegyzést megelőző időszakban a Magyar Szállodaszövetség keretein belül, mint kastélyszálló szekció működött.

Jelenleg 13 kastélyt, 2 természetes személyt és 15 partnert tömörít egy szervezetbe. 

 

 

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége céljai:

  • A kastélyok, udvarházak, várak, történelmi épületek köré kapcsolódó kulturális örökség megóvása, ápolása, bemutatása
  • A történelmi háttér feltárása és széles körű bemutatása
  • A közös történelmi gyökerek feltárásával elősegíteni az európai integrációs folyamatot
  • A mai kornak megfelelő hasznosítási típusok keresése
  • A kastélyszállodák érdek- és szakmai képviselete gazdasági, jogi és, etikai kérdésekben bel- és külföldön
  • Kulturális tevékenység

      - Kastélykoncertek

  • Kulturális örökség megőrzése és ápolása

     - Régi zenei és népzenei koncertek, táncházak

  • Nemzeti műemlékek megőrzése és ápolása

    - Műemlékek napja, nyitott kastélyok

 

 

A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöksége a "kastélyturizmus” köztudatba történő bevezetéséért és annak fellendítéséért is dolgozik, rendkívül fontos, hogy minden a tagságra jelentkező kastélyt külön elbírálással a saját minőségi irányelveink alapján szemrevételezünk. Fontos számunkra, hogy tagjaink minőségileg magas színvonalon biztosítsák a vendégek részére a szolgáltatásaikat, mivel a szövetségi tagságba tartozás egyúttal egy minőségi garancia is.

 

Az Egyesület tagja lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, amely egy kastélyszállodát, kúriát, vagy más történelmű hátterű épületben működő legalább 3 csillagos szállodát, illetve rendezvényhelyszínt, továbbá egyéb az épülethez jól illeszkedő szolgáltatást működtet, valamint az alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre.

 

A történelmi épületnek, vagy annak, főbb részeinek legalább 100 évesnek kell lennie. Az esetleges helyreállítást műemlékhez illő gondossággal kell elvégezni és emelt színvonalú vendéglátó szolgáltatásokat kell nyújtani.

 

Kivételes esetben az Egyesület tagja lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság is, amely kastélyszállodát ugyan nem működtet, de az Egyesület céljai megvalósítását elősegíteni tudja és kívánja.

 


Az elnökség tagjai:

Gulyás Eszter (elnök) - Szidónia Kastélyszálloda****

Horváth Csilla (alelnök) - Apponyi Kiskastély natur minihotel

Kirchner Katalin (titkár) - H-Clean System Bt

Takács Ferenc (Kiemelt és Hivatalos Partneri kapcsolatok felelőse)  - Assur Kft.

Kovács Szilárd (Pénztáros)

Kocsis Eszter (Marketing vezető) - Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje

 

 

Bővülés

2016 a változás éve, ez jelentkezik akként is a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége életében, hogy kibővítettük a tagsági kört, mely szerint nem csak „KASTÉLYSZÁLLODÁK” lehetnek tagok, hanem olyan történelmi épületek is, amelyekben, egyéb szolgáltatásokat végeznek (pl. rendezvényhelyszín, szépségközpont, egészségközpont, múzeum, stb…) a hangsúly a minőségi szolgáltatásokon és bizonyítható történelmi háttéren van.
Reményeink szerint egyre szélesebb körben visszük jó hírét a több száz éves épületcsodáknak. Szeretnék ezeket a szerethető, és sokoldalú helyszíneket még vonzóbbá tenni a látogatók és szállóvendégek számára.

 


 

További információk:    
                
Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

 

E-mail: info@kastelyszallodak.hu
www.kastelyszallodak.hu

 

Gulyás Eszter (elnök)
Tel.: +36/99/544-849
E-mail: info@kastelyszallodak.hu

Horváth Csilla (alelnök)
E-mail: horvath@kastelyszallodak.hu

Kirchner Katalin (titkár)
Tel: +36/20/529-2496
E-mail: kirchner@kastelyszallodak.hu


Tekintse meg akcióinkat

Folyamatosan frissülő ajánlatok, kedvező megoldások Önnek!

Megtekintés

Maximum húsz vendéget fogad egy időben a medinai Apponyi Kiskastély. A pihenésre vágyók a tulajdonosokkal egy fedél alatt élvezhetik a kastélyéletet. Horváth Csilla arról is beszélt, milyen meghatározó élmény volt, amikor találkozott Bella kisasszonnyal.

Megtekintés

Nagyon népszerű a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg május 12-14. között – mondja Gulyás Eszter.

Megtekintés

A St. George Hotelben átélhetjük a budai Vár történelmét. Családias légkörű, kis szálloda - színvonalas kiszolgálással, patinás környezetben.

Megtekintés

Graefl-kastély vagy Graefl Major? Mindkettő. A sok évnyi pusztulás után néhány éve restaurált kastély mellett a majorban is új életet kezdtek, a minőségi turizmust szolgálva. Szerencsés Györgyi társtulajdonos, szálloda igazgató egyszerre hármas funkciót tölt be.

Megtekintés

Most akkor nagyon őszintén kérdezem a Tisztelt Olvasót: Ön hallott korábban Nagyarról és a Luby Kastélyról? Szégyen ide vagy oda, szerintem én is a többséghez tartozom, aki erre azt válaszolja, hogy nem.

Megtekintés

A Prónay-kastélyban már iráni menyasszony is mondott igent. Minőségi gondolatok, profi munka, egyedi szolgáltatás. Az alsópetényi Prónay-kastélyban mindennel a tökéletességet célozzák meg.

Megtekintés

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda értékesítési vezetője, a szálloda "arca” szerint mindig tudniuk kell megújulni. Ennek a filozófiának a része, hogy különböző „életmód programokat” is bevezettek.

Megtekintés

A gyulai Almásy-kastély a 21. századi interaktív technika segítségével egy alföldi kastély hétköznapjai és ünnepei felfedezésének élményét kínálja a látogatóknak...

Kastélyszállodák

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo