A kastélyszállodákról

Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellness-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is.

Kérdése van? Segítünk!
Hívjon minket, vagy üzenjen nekünk. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.
+36/20/529-2496
info@kastelyszallodak.hu
Csomagajánlatok

Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület

A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöksége a "kastélyturizmus” köztudatba történő bevezetéséért és annak fellendítéséért is dolgozik, rendkívül fontos, hogy minden a tagságra jelentkező kastélyt külön elbírálással a saját minőségi irányelveink alapján szemrevételezünk. Fontos számunkra, hogy tagjaink minőségileg magas színvonalon biztosítsák a vendégek részére a szolgáltatásaikat, mivel a szövetségi tagságba tartozás egyúttal egy minőségi garancia is.

Az Egyesület tagja lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, amely egy kastélyszállodát, kúriát, vagy más történelmű hátterű épületben működő legalább 3 csillagos szállodát, illetve rendezvényhelyszínt, továbbá egyéb az épülethez jól illeszkedő szolgáltatást működtet, valamint az alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre.

A történelmi épületnek, vagy annak, főbb részeinek legalább 100 évesnek kell lennie. Az esetleges helyreállítást műemlékhez illő gondossággal kell elvégezni és emelt színvonalú vendéglátó szolgáltatásokat kell nyújtani.

Kivételes esetben az Egyesület tagja lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság is, amely kastélyszállodát ugyan nem működtet, de az Egyesület céljai megvalósítását elősegíteni tudja és kívánja.

 


 

Minőségi irányelveink

 • A tagszálloda a besorolási kategóriáján belül a szolgáltatások lehető legmagasabb minőségét nyújtja és szigorúan követi az MKSZ „Tedd & mellőzd” mellékletének előírásait.
 • A tagszálloda vállalja, hogy:
 • legalább évente egyszer részt vesz az MKSZ közgyűlésén és az MKSZ által szervezett képzésen
 • az MKSZ logóját minden nyomtatványán és kommunikációjában feltünteti
 • honlapjának főoldalán az MKSZ és a HHE logóját linkkel ellátva megjelenteti
 • az MKSZ és a HHE prospektusát a recepción és a szobákban kihelyezi
 • a recepción a vendégeket a régió kultúrális és történelmi programjairól tájékoztatja
 • Minden olyan MKSZ-programban részt vesz, amely a tagszállodák egészére szerveződik

 

Kastélyszoba
„Kastélyszoba”-ként (vagy „Kastélylakosztályként” stb.) csak azokat a szobákat lehet nevezni, amelyek az eredeti kastély- vagy műemléképületben és nem annak újonnan kialakított (pl. tetőtér, vagy hozzáépített) részében találhatók. 100 évesnél újabb épületben, vagy épületrészben lévő szobák nem nevezhetők „kastélyszobának”. 

Vendégszoba
A tagszálloda kiadványaiban (árlista, honlap, stb.) a „kastélyszobákat” megkülönbözteti a kastélyszobának nem minősülő szobáktól. Ezeket külön szobakategóriaként (pl. vendégszoba, turistaszoba) kell feltűntetni. Ezáltal a vendéget helyesen kell tájékoztatni arról, hogy milyen jellegű szobát kap.

A szobaszám megadásakor két számot kell feltüntetni: Pl. 14+8 (Az első szám a „Kastélyszobák”-ra vonatkozik, a második a „Vendégszobák”-ra (manzárd, alagsor, melléképület, külön épület stb.).   

Ezen irányelvek betartását az elnökség rendszeresen ellenőrzi. Az elnökség felülbírálhatja korábbi felvételi döntését a tagszálloda szolgáltatásai változásánál, vagy átépítés következtében. Jelentősebb átépítést a tagszálloda köteles az elnökségnek írásban jelenteni. Az elnökség ilyen esetben felülbírálja a kritériumok betartását és dönt egy esetleges minőségi tanácsadásról.

 


 

Tagfelvétel

 • A tagság iránt érdeklődő kastélyszálloda vezetője (tulajdonos vagy ügyvezető) kitölti és aláírja a „Tagfelvételi ívet” és ezzel kifejezi belépési szándékát az MKSZ-be. (a Tagfelvételi ív az info@kastelyszallodak.hu címen igényelhető)
 • Az elnökség megbízottja meglátogatja a kastélyszállodát és írásban jelentést és javaslatot tesz az elnökség részére a tag felvételével kapcsolatban.
 • Jelentkezési díj (2016-tól) a tagfelvétel vizsgálatának költségét fedezi és a jelentkezéssel egyidejűleg – azaz a vizsgálat előtt – a jelentkező által fizetendő. A jelentkezési díj 30.000 Ft. Ezen túlmenően a jelentkező a vizsgálat alkalmával esetlegesen felmerülő szállás és étkezés költségeit is viseli. A jelentkezési díj befizetése nem garantálja a tag felvételét. 
 • Az elnökség dönt a jelentkező felvételéről és adott esetben meghatározza a felvételhez szükséges változtatásokat a tagjelöltnél.
 • Új tag felvétele az év bármely szakában lehetséges. Amennyiben a tagfelvételről az év első felében született elnökségi döntés, az egész éves tagságíj fizetendő. Amennyiben a felvételről az év második felében született döntés, az éves tagságdíj a hónapok arányában (a döntés hónapját beleértve az év végéig számítva) fizetendő. 

 


Tekintse meg akcióinkat

Folyamatosan frissülő ajánlatok, kedvező megoldások Önnek!

Megtekintés

A St. George Hotelben átélhetjük a budai Vár történelmét. Családias légkörű, kis szálloda - színvonalas kiszolgálással, patinás környezetben.

Megtekintés

A Prónay-kastélyban már iráni menyasszony is mondott igent. Minőségi gondolatok, profi munka, egyedi szolgáltatás. Az alsópetényi Prónay-kastélyban mindennel a tökéletességet célozzák meg.

Megtekintés

Maximum húsz vendéget fogad egy időben a medinai Apponyi Kiskastély. A pihenésre vágyók a tulajdonosokkal egy fedél alatt élvezhetik a kastélyéletet. Horváth Csilla arról is beszélt, milyen meghatározó élmény volt, amikor találkozott Bella kisasszonnyal.

Megtekintés

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda értékesítési vezetője, a szálloda "arca” szerint mindig tudniuk kell megújulni. Ennek a filozófiának a része, hogy különböző „életmód programokat” is bevezettek.

Megtekintés

Graefl-kastély vagy Graefl Major? Mindkettő. A sok évnyi pusztulás után néhány éve restaurált kastély mellett a majorban is új életet kezdtek, a minőségi turizmust szolgálva. Szerencsés Györgyi társtulajdonos, szálloda igazgató egyszerre hármas funkciót tölt be.

Megtekintés

Most akkor nagyon őszintén kérdezem a Tisztelt Olvasót: Ön hallott korábban Nagyarról és a Luby Kastélyról? Szégyen ide vagy oda, szerintem én is a többséghez tartozom, aki erre azt válaszolja, hogy nem.

Megtekintés

A gyulai Almásy-kastély a 21. századi interaktív technika segítségével egy alföldi kastély hétköznapjai és ünnepei felfedezésének élményét kínálja a látogatóknak...

Megtekintés

Nagyon népszerű a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, amelyet idén már harmadszor rendeznek meg május 12-14. között – mondja Gulyás Eszter.

Kastélyszállodák

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni

logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo